perjantai 24. heinäkuuta 2015

Vastoinkäymistä

Ensinnäkin inhoan näitä Hoijarin talonumeorita mitkä piti olla niiin hienoja. Ei nyt ole tilaajan eli S vika vaan nyt kyllä vedettiin höplästä toimittajan puolessa.
6kpl ohutlevyruuveja, 6 pätkää muoviletkua, kolme muovilevystä leikattua palasta ja hintaa pitkästi toistasataa, Edes nuo ruuvien hatut ei pysy paikallaan. Ei hyvää päivää.

Noh se varsinainen ketutus, torstai iltapäivästä yritetty saada maalämpöpumppua futaamaan. Hirvee sotku ja käry hukkaan heitetyn hvän työajan lisäksi. Heränny aamulla kukonlaulun aikaan että kerkeää ennen töitä virittää edes ilmauspumpun ja illalla kymppiuutisiin saakka. Tänään suihkus ja meinas tyhjentyä koko linja teknarin lattialle, jus ja just sai estettyä katastrofin käsinpainamalla syöttöventtiilin hattua kunnes sai pihdit siihen. Huh.

Tollanen saavi ja vesipumpulla kierrätetään etanolivesi seosta porakaivon ja lämpöumpun välillä. Aluksi vaahtosi vaikka kuinka, niin ettei saavin pohjaa näe ja sitä se ei saa tehdä. Systeemissä kun on ilmaa niin ilma kutistuu ja laajenee paineen vaihdellessa toisin kuin täysin nestettä sisältävä systeemi. Ilmataskut estää lisäksi kunnollisen kierron. Ilma katosi kun systeemiä ajettiin eri suuntiin ja perjantaina iltapäivällä kun oli päivän pyörinyt niin ilmaa ei ollut enään havaittavissa.
Mutta ei vaan lähde neste kiertämään lämpöpumpun omalla kiertopumpulla vaan menee virhetilaan keruunesteen paineen vikailmoituksella. Ei tunnu oikein että on enää ilmasta kiinni.

Viitsin sitten lukea manuaalin ekaa kertaa rauhassa läpi, koneen ilmausruuvista ei tule mitään sen jälkeen sun sieltä pienen suihkun päästi, Huoltomenusta saa pakkoajettua päälle keruunesteen kiertopumpun ja kompressorinkin. Ei kierrä ei.
Kunnes sitten katsoin asennusohjeosuudesta putkiliitännät, ei perskele, väärinpäin keruunesteen tulo ja paluu, ei ihme ettei kierrä kun takaiskuventtiili estää tarkoituksella kierron väärään suuntaan.
Ilmauksessa saavin kanssa se ei menee oikeinpäin ja toiseenpäin mennessä ohitetaan se.
Hohhoijaa, hirvee ähellys ja ennenkaikkea sotku ihan hukkaan. Jokapaikka on etanolissa ja poljettua kuraisilla jatsareilla sotkuun.

Jooh, no seppä saa fixata sen huomenna lauantaina.

Loppujen lopuksi todella yksinkertainen systeemi, pitää vaan olla vehkeet puristusliitoksiin ja tietotaito suojalaitteista, tuli testattua nimittäin ylipainesuoja, hyvin suihkusi.

Kuningasalkoholi, teki mieli ottaa hömpsyt. Mutta onneksi haisee järkylle. Ulkoisesti tuli nautittua kyynärpäitä myöten.Lattialämmitys järjestelmä on täytetty, useampi satametriä Rothin 20mm putkea on nyt täynnä Tampereen Veden laatuainetta. Kunhan sais lämpiämään.
Pieni pelko takapuolessa kun kiertoveden paine ei ollut pysynyt, suhautin vettä lisää, mittari 0.5barin ja katsotaan huomenna. Suottaapi tosin  olla ettei vielä kaikki ihan täynnä vettä kun ei ole kierrätetty kunnolla.

Jotain positiivistä, varastossa on eka lavuaari seinässä, hana kiinni ja vesi tulee ja menee. Ulkoposti on kiinni ja vesi tulee. Jee....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti