perjantai 17. heinäkuuta 2015

Kupariesiintymä kellarissa

Teknistä tilaa etiäpäin kuin mummo lumessa, tai sis kuin Tamperelainen ukko sateessa pikemminkin.
Kaivoin roinan seasta esiin radonpoiston suuaukon ja putsailin tiivistepinnat, imaisin oikein imurilla sinne tipahtaneet roinatkin. Sieltä on ison pahon radon setän kiva mennä katolle.Tälläinen siitä tuli. Saattaa vaatia vielä versio 2 jossa mennään alas asti seinän vieressä ja vasta sitten kurvataan oikeaan kohtaan alas. Katsotaan miten ilmaputket haluaa mennä.

Ilmaputket pitäis saada koneelle ja vielä kaikenlisäksi otettua 160mm haarat kellarin ilmanvaihtoon. Matkaa ei ole kuin 1-2m. Aikalailla maksimiähellys luvassa siis. 
Tuossa vähän pespektiiviä. Ämpäreiden päällä mahtuu nipinnapin 200mm kulmapala, luonnollisesti menee ristiin kanavat joten tarvii taitella jotenkin. kuilussa on siis 4kpl á200mm putkea rivissä sekä kuvassa jo oleva radon 110mm mutta myös siellä odottaa 75mm pölärin poisto ja n.50mm pölärin imuputki.

Noh mutta ensin putkari saa tehdä vesiputkitöitä kuntoon taustaseinälle.
Tässä yhden päivän jälkeen tilanne, jakotukin oli siis jo aiemmin laitetanut. Kuparia alkaa meneen metritolkulla eikä yhtään alle 2cm halkaisijalla vielä.
Maalämmön maapiiri on jo kytketty, paisuntasäiliötä ja ilmausta vaille. Viikonloppuna pitäis kuulemma olla kaikki putket paikoillaan. Jännitämme sitä. Sen jälkeen olis meikäläisen iv bravuuri jotta pääsee taas sen jälkeen sitten  puotteleen sähköpiuhaa alas ja tekeen hyllyjä niille.
Unohtamatta että puuttuu tyystiin teknisen tilan ja kodarin väliseinä johon sähkökeskus ripustetaan.


Hankintoja on tehty ja tässä aluksi insinöörihilpettä pahimmillaan. Tuskin maltan odottaa kun näitä ohjelmoidaan takkatulen loimussa käyttöön.
Oumannin kosteusantureita, teippiliuskaa joka kertoo onko vettä tippunut/valunut päälle vai ei. Noita tulee kodinkoneiden alle ja jakotukeille.

Belimon moottoriventtiili, veden pääsulkuun ja veismittareiden impullsilaskurit. Kylmä- ja kuuma käyttövesi mitataan ja siinä sivussa seurataan jos vettä kuluu outoon aikaan esim yöllä.

HK Istrumentsin PS200 paineanturit keskuspölärille ja liesituulettimelle.

Produalin paine-eroantrit iv koneen vakiopaineohjaukseen, yksi poistoon ja yksi tuloilmaan.
Siellä on myös VPL16 paineanturi päävesilinjaan.
Magneettikytkimet oviin.Uppomalli.
Niben asennussarja ja täyttäventtiili, nuo menikin jo putkarin toimesta paikalleen.Funtsailin vesipisteitä että mikä otetaan rakennusaikaiseksi kun ei huvita Svedbergeissä pensseleitä putsailla eikä tehdä mitään väliaikaisia. Sais olla kokoa niin että mahtuu astioita täyttää ja putsailla kunnolla maalitelat yms. Katselin toria ja bongasin Ylöjärveltä yli 500e kaupassa maksavan Franken seinäaltaan, siitä saimme sopivasti reilun satasen kaupat. Kokoa on kuin vauvanpunkalla. Siihen kuuluu seinäkannakkeet ja taustalevy. Kuin tehty alakerran varaston / työtilan altaaksi. Hanakin järjestyi samasta paikkaa.


Ei todellakaan huvita pistää kamoja seinään ja repiä myöhemmin pois kun seiniä pinnoitetaan, niimpä sitten tasoittamaan kellarin seinää pari metriä eteenpäin.

Ja kun nyt kerta ollaan yhtäkkiä kurahommissa niin samaan syssyyn vielä vastakkaiseen kulmaan kans tasoitus niin pistetään lopulliseen asennukseen myös ulkovesiposti.Tulee tuhon nurkkaan, pex on jo matkalla sinne. Oli vähän pohja-askaretta oli nimittäin kakkosnelosta kymmenkunta metriä ammuttu valutueksi kun ontelolaatoitusta on asennettu ja ja myös betoniroiskeita piikattavana. 
Toki myös lattialaatan ja seinän sauma avarretaan, putsataan, imuroidaan ja täyteään Sikamassalla kaasutiiviiksi.
Sitten vaan timanttikirahvilla seinän silottelua ja tiilitasoitetta perään. Harkot hammastaa aikalailla mutta katsotaan mitä tulee, tästä huoneesta ei tarvi ihan silosta tehdä. Saa sitten LR+:lla tasoittaa maalin päälle jos joskus alkaa tehdä mieli vatupassin suoraa seinää.
Sama resepti kuin teknisessää tilassa, 2krt TT, 1-2krt V+ ja sitten Luja maalia päälle.

Kivitasot ilmestyivät parissä päivässä takaisin. Oli tehtaalla kiire lomille.

Allas on 80cm leveä...

Kasa Blancoa, keittiöhana, altaan varusteita ja altaan vesilukko. Allas lähti heti tultuaan samantien kivitasofirmaan liimattavaksi kiinni tasoon.


Onhan tuota tuossa oh täydestä. En tiedä vielä mihin otetaan ens viikolla tulevat portaat...Uunisepiltä tuli takan hukkuneet kaakelit. Uunimestari nakkaa ne paikoilleen ensiviikolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti