maanantai 27. heinäkuuta 2015

Kaikki liimassa

Maanantain askartelin työhuoneen spoteille sähköjä. Kävin eka sulkemassa Niben ja pistin sähkölämppärin puhaltamaan kuivaksi keruuputkien kondenssivedet. Askartelin sen aikaa sähköjä ja sitten itse päivän agendaan eli eristämään kondenssiherkkiä porakaivon keruuputkien teknisessä tilassa. Nappasin aamulla Onniselta erikokoisia Armaflex letkuja sitä varten.
Hidasta hommaa ja kuten aina en malttanut laittaa kertakäyttöhanskoja vaan kaikki sormet oli kontaktiliimaan tarttuneesta armaflexistä mustina ja tahmaisina.
Tälläinen siitä sitten tuli. Ei nyt täydellinen mutta on tiivis. Jos haluaa virheettömän ulkonäön niin kyllä menee aika ja silti vaatii aikas taitoa. Kultainen keskitie kelpaa mulle. Oli jiirattavaa kulmaa ja putken halkaisija vaihteli 28-50mm. Oli venttiilia ja tuo takaiskari alue oli mielenkiintoinen.

Taidan vedellen ennemmin tai myöhemmin muutkin putket tuolla armalla, asiallinen tulee. Välttämätön tarve on oikeastaan vain noiden keruuputkien lisäksi kylmän veden putkille eli mittareilta Nibelle ja jakotukeille. Yhtälailla tulee kylmää ja hikoilee kuin keruuputketkin.

Tänään oli postissa parisen viikkoa sitten tilamaani Hagerin laitteet sähkökeskukseen.
Impullilaskurilla varustetut 1v ja 3v kWh mittarit. Toinen IV-koneelle ja toinen maalämpöpumpulle. Nuo saa siistissä samaan riviin muiden Hagerien modulien kassa ja keräävät kulutustiedot talotekniikasta. Helpottaa melkoisesti kun kähtee optimoimaan asetuksia ja ei tarvi turata mittauksien kanssa. Sujuu vaikka sohvalla tutkien. Jälleen kerran hintataso oli hurjasti alhaisempi Saksassa.
Kuvassa keskellä  lyömätön apuväline lämmityskäyttöönotossa, Fluken IR lämpömittari.

Vielä puuttuu Saksan tilauksista KNX liiketunnistimet jotka tilasin kuukausi sitten Electopiasta. Ei vissiin kannata halvimmasta paikkaa ottaa. Pistin jo kyselyä että missä ovat, status kun on jämähtänyt maksun saapumiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti