torstai 4. syyskuuta 2014

Maalämpöä ja pikkufiksauksia

Mennyt monta tuntia suunitellessa ja tutkiessa maalämmön vaihtoehtoja.
Pari kotimaisia blogia on yitse muiden kun asiaa koskee lämpöpumppuja
http://www.maalampofoorumi.fi/index.php?board=34.0
http://www.lampopumput.info/foorumi/

Ekasta saat ilmoittamalla tietosi todella tarkan ja kattavan mitoituksen.
Myös mm. Nibe www.nibe.fi antaa tukea valintaan.
Remppakohteessa asia on yksinkertainen, pyydä tarjoukset ja ota mieluinen myyjä toteuttamaan kaiken,
Uudiskohteessa ei saa kotitalousvähennystä ja hinta nousee ison talon vaatimalla 160m++ kaivolla 15-16t luokkaan. Olimme lämmitysbudjetin ylittyessä pakotettuja etsimän säästöä ja se käy sillä että kilpailutetaan kaivonporaaja joka tekee lämmönkeruun porakaivon ja tuo keruuputket sisälle tekniseen tilaan, täyttää ja viimeistelee kaivon. Sitten hankitaan erikseen pumppu ja kolmanneksi asennus.
Talomme putkiurakoitsija tekee kytkennän muiden putkitöiden mukana joka sekin on mielestäni hyvä asia ettei tarvi paimentaa lisää urakoitsijoita. Päästää 13-14t luokkaan.
Valintamme on melko varmasti Nibe F1245 http://www.maalampotukku.fi/product/2/nibe-f1245-8kw-maalampopumppu
Tuossa linkissä halvin löytämäni ja tulee pihaan samaan hintaan.
Lisää säästöä lompakolle ja hermoille tulee kun hoitaa itse läpiviennit ja suojaputket kaivon ja talon välille.
Kaivo tulee Geodrilliltä viikolla 38. http://www.geodrill.fi/maalampo/
Laitan seuraavassa postissa tekniikkapäivitystä jota on tapahtunut aikalailla.

Sitten tässä flunssan ollessa tuloillaan rehkin vielä kellarinovien pielet kuntoon oikeita ovia varten, vaikka väliaikaiset tuleekin vielä. 0.4m paksuisessa harkkoseinässä (Lammi 400) on 20cm paksu eps eriste keskellä ja ovet kuuluu kiinnittää niin että sinne upotetaan painekyllästetty kakkosnelonen ja siihen oven karmit ruuvataan kiinni kuten puuseinään muutenkin.
Lankulle sahataan upotus sähkömoottorisalla ja styroxi revitään pois esimerkiksi vasaralla ja puukolla. Sitten uretaanilla lankku sinne ja pöngät päälle. Käytin itse liimaavaa vaahtoa pienellä jälkipaisunnalla joka on tarkoitettu eristelevyjen liimaamiseen. Ainoa tympeä osuus on älytön sotku joka työtä seuraa.
Pähkäilin että jos ei tee tätä nyt niin joskus talvella tämä on vielä kauheampaa ellei mahdotonta. Nyt on helppo pistää oikeat ovet kun siltä tuntuu joskin voi olla että näillä mennään pitkällekin. Pistän kuvia hienoista ovista huomenna.
Kellarissa odottaa orpona väliaikainen wc pönttö. Pitää kehittää joku vanerilevy johon pytty kii ja paikalleen.

Hormistokeskus vahvisti että savupiippu muurataan ensiviikolla 37.
Sekin oli mielenkiintoinen aihepiiri. Savupiippuja, jos nyt rajataan vanhanaikaiset isot ja painavat tiilipiiput pois, löytyy Lecalta, Schiedeliltä, OnPiipulta ja Hormistokeskukselta.
Leca on rautakaupassa myytävä rakennussarja, Schiedel ja Hormistokeskus tarjoaa asennettuna tai osina. Onpiippu tehdään tehtaalla valmiiksi ja nostetaan kuorma-auton lavalta paikalleen katon läpi ja on kerralla valmis. (tai parissa osassa)
Onpiipun olisin halunnut mutta oli selkeästi kallein. Schiedel hyvä kakkonen ja Hormistokeskus voitti tiukan kaupankäynnin jälkeen. Vaikuttaa identtiseltäkin Schiedeliin. Itse en ala savupiippua muuraamaan, se oli selkeä päätös. Piippu kolmen kerroksen läpi on 11m korkea ja se täytyy tehdä suoraksi jotta menee oikeaa reittiä talon läpi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti