maanantai 25. elokuuta 2014

Jälleen edistystä pienin askelein

Viikko vierähti toisen päädyn maalauksen jälkeen lähinnä kilpailutusten ja maalämpö selvitysten kanssa.
Päätimme siis hankkia maalämmön vesi-ilmalämpöpun sijaan kun niitä sittenkin osoittautui olevan naapurustossa. Hiekka/Soramaata on tiedossa ainakin n.24m ehkä jopa 40m.
On se kuitenkin ilmapumppuihin verrattuna ainakin lyömätön lämmönlähde.
Saatiin viikon aikana puserrettua toimenpidelupakion siihen naapureiden kuulemisineen. Suolainen 375€ kaupungille siitä luvasta pisteenä iin päälle.
Muuten meille on sitten ilmestynyt rännit ja viikonlopun puserrus oli hioa n.200m2 betonilattiaa. Noin tulee siitä että kellarin varastohuone jäi väliin kun en jaksanut roudata minnekään siell olevaa puukasaa. Sen voi hioa sitten myöhemmin. Pääasia että saa asuintilat ja väliseinien kohdat.
Tähän astisista hommista kovin urakka, olin aivan loppu eilen illalla. Tuskin jako auton rattia käännellä.
Tässä kellarin kph/sauna lattia hiottuna, jää tuollainen hiekkakerros. Tarkoitus on ajaa sliipin jäljet pois ja ennenkaikkea sementtiliimakerros pinnasta pois, se huonontaa seuraavien kerrosten tartuntaa.
Konene pitely oli kuin mitä tahansa rodeota, vähäkin herpaantui ote niin vehje karkas päin seiniä tai muita esteitä. Imurointikin kävi työstä piti painaa tosissaan lattiaa vasten että Kiekens imi hiekat pois.

Tekniseen tilaan on ilmestynyt myös reikiä kuin juustopalaan, päädyssä on kunnallistekniikan veto alkanut ja lennosta lisättiin maalämpöä varten putkitus kans. Nämä sisältyy talomme kauppaan joten vaihteeksi Hiltin jatkeena joku muu kuin minä. Tuli sen verran kokeiltua välipohjaan että ei ole kadehdittavaa hommaa.
2x110mm suojaputki lämmönkeruuputkille, yksi kunnallistekniikalle (sähkö + kuitu putkissaan) ja yksi varuaksena pihavalojen putkille etu- ja takapihalle. Lisäksi päätimme nakata tuleva talousrakennusta varten putket vesijohdoille ja sähkösyötölle.


Niin ja 2kpl ikkunoita lisättiin, toinen alakerran kylppäriin ja toinen porraskuilun ylöosaan joka osoittautui loistavaksi ilta-auringon  nappaajaksi. Vähä huonot kuvat mutta laitetaan parempia sitten tuonnenpana.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti