keskiviikko 20. elokuuta 2014

Harmaan eri sävyjä

En voinut eläessäni kuvitella kuinka monta harmaan eri sävyjä onkin olemassa. Maalikauppaan kävellessä luulin että tämä on helppoa kuin heinänteko! Mutta niinpä niin, sävyjä löytyy yhtä monta kun karkkilajeja Makuunissa. Huh ja puh, siellä sitten mietit että minkä mä nyt näistä...

No päätettiin ottaa viisi pientä purkkia eri vaihtoehtoja, eli ne mieluisat. Näistä kaksi oli rautakaupan myyjän kehumat, eniten ostetuksi ulkoväreiksi täällä meilläpäin.Jännä juttu nämä harmaat värit, paljon taloja on tällä hetkellä maalattu harmaalla, eli selvästi muotiväri. Kävin jopa soittamassa yhden saman alueen talon ovikelloa ( tykästyin heidän talon väriin), harmistukseni ne eivät olleet kotona, joten selvitin kuka talossa asuu ja soitin omistajalle. Omistaja ei kuitenkaan tähän hätään voinut vastata mikä oli värikoodi,  kun eivät olleet edes Tampereella.

Vaikka tätä väriasiaa oltiin mietitty jo kauan niin tuli kuitenkin sitten hoppu, eli lauantaina, koemaalattiin ja pari tuntia myöhemmin oikea väri oli jo seinässä. Viidestä väristä kaksi pääsi finaalikierrokselle ja facebookissa tein nopean kyselyn, johon ystävälliset kaverit antoi omia mielipiteitään. Mielipiteet jakaantuivat 50-50 tai 50-60 kuten eräs mäkikotka olisi sanonut. No ei muuta kun tuumasta toimeen ja väriä seinään.  Ensi alkuun kysyin Jannelta että tuliko sittenkin liian tumma, vastaukseksi sain murahduksen ja maalausurakka jatkui.


Nyt kun sitä harmaata on katsellut muutaman päivän niin ei se niin tumma ole ja valkoisilla tehosteilla niin lopputulos tulee olemaan ihan hieno. Finaalikierroksen värit olivat muuten rautakauppamyyjän suosittelemat värit, hassua kyllä. Viidestä väristä tippui yksi syystä että liian vaalea, toinen liian vihreä ja yksi liian sininen minun makuun.

Tässä se väri on sitten eli TVT 613X


Itse olen maalannut nurkkalautoja ja erinäisiä rimoja viime viikonloppuna, hoitoapuna oli mummi ja vaari. Ei tarvittu pikkumaalaria näihin puuhiin, rautakaupassa oli kyllä kovassa vaudissa.Tässä jo vähän valmista pintaa, kyllä se on tummaa, mutta kuten äitini sanoi, kyllä se väri haalistuu. Ja kaikkeen tottuu....
Vasta sitten kun kaikki on valmista voi kommentoida lopullisesti.

1 kommentti: