lauantai 13. syyskuuta 2014

Kaikennäköistä pakoputkea

Kellarin tekniseen tilaan menee ja tulee nyt putkea.

Vasemmalta valokaapeli (Elisa), suojaputkessa sähkösyöttökaapeli väliaikaiseen keskukseen lattialla, samalla reiässä etupihalle 50mm putkivaraus, ja oikealla reunalla takapihan utkivaraus 50mm ja tyhjää tilaa 110m suojaputkessa. Alla maalämmön keruuputkille 2x 110m ja alimpana 110 suojaputkessa maadoituksen kuparivaijeri ja autotallille varauksena 2x vesiputki ja maakaapeli.
Kuvan ulkopuolelle vasemmalle jää vesimittari ja työmaan väliaikainen vedenotto.
Kun otetaan sama kohta ulkoa muuttuu kuva sotkuisemmaksi...
Uretaanilla kaikki paikalleen ja 2purkkia Icopalin bitumia, oli sotkuista puuhaa mutta pitäs pysyä vesi ulkona. Styroxia päälle sopivasti ja eikun umpeen.

Katolla on tosiaan jo aiemmin mainitusti kaikennäköistä tötteröä.Talo saanut väriäkin aina sään salliessa.Tänään ilmestyi sitten savupiippu. Noh ei se kyllä ihan itsessään ilmestynyt, muurarin teki kovan päivän hommia ja sitä ennen talkoilla kannettiin porukalla 3 lavallista Schiedeliä sisään. Aika mälli tavaraa 11m tuplahormipiipussa. Villat jo purettu kasojen päältä ennenkuin kerkesin kuva ottaa. Luonnollisesti alkoi sataa kun tavaat oli saatu sisään.
Päättyy keskelle 2kerrosta, noin 14 harkkoa vielä päälle.

1kerroksen takanpaikka.
Kellarin takanpaikka ja piipun pohja.

Joo ei ihan valmis vielä, 2.5 kerrosta tehtynä.
Loppuja roippeita, ainakin kolmenlaisia eristeitä haponkestävä liimaa, keraamisia sisäputkia paria kokoja ja n.40x70cm harkkoja.


1kerrokseen 180mm hormi alaliitännällä ja siis liitäntämahdollisuus isommalle varaavalle takalla.
Kellarissa yläliitäntä 150mm ja tarkoitettu kamiinalle tai muulle kevyelle takalla. Voikun Nunnauunien avaruusraketin näköisen Genien siihen saisi. Tulee n. 9m hormia, luulis vetävän.

1 kommentti:

  1. Kivan värinen tuo teidän talonne! Utelisin sävyä, koska itse maalaan oman talomme tänä kesänä!

    VastaaPoista