perjantai 5. syyskuuta 2014

Shrek talo

Ihme tötteröt ilmestyi katolle. Joo eli harjan reunaan tuli radon tuuletus ja keskuspölärin poisto ja toiselle puolelle harjaa vielä tuuletusviemäri.

Kaikkihan pitäisi saada sinne ylös optimipaikkaan vedon ja lumikuormien suhteen, mutta pitkän pähkäilyn jälkeen todettiin että noita XL koon jäteilma- ja huipparipömpeleitten putkituksia ei saa vedettyä yläkerran makkareitten ohi mistään ja ei kyllä kiinnosta tehdä enään lisää hormeja ja alaslaskuja 2.45korkeaan muutenkin matalaan tilaan.
Näin ollen ne sai jäädä kylmän ullakon osaan mahdollisimman ylös.
Jäteilma kanava saattaa pukata jopa -15asteista ilmaa ja vaatii kondenssi- ja lämpöeristyksen. Kanava on 200mm siihen eristeet niin puhutaan 230-330m. Välipohjan vapaa tila on 198mm ja yläpohjan vinokatossa samoin 198mm. Liedeltä poisto huippariin 160mm ja 50mm paloeristys eli 260mm.
Meillä on siis Enervent Pelican HP Greenair ilmanvaihtokone jossa jäähdytys ja lämmitys poistoilmalämpöpumpulla. Ilmamäärät on huomattavasti isommat kuin rakennusmääräysten minimissä "kerran asunnon koko ilmatilavuus kahdessa tunnissa".
Tulo- ja poistoilma kanavat 200mm+15mm viedään välipohjissa ja ullakolla ne ovat Uponorin muovikanavia valmiiksi "telttapatjalla" eristettyjä. Kulkee 160mm kanavaa ylimpään kerrokseen ja kaikki ulotulot on 125mm. Yläkerran vaatehuoneeseen joudutaan tekee vielä bonuksena yksi hormi ilmakanaville ja tuuletusviemärille.
Nuo radon, pöläri ja viemäri viedään yläkerran vinokaton sisässä, täytyy SPU levyllä korvata villoitus että tulee riittävä eristys niiden kohtaan. Pölärin poistolle tulee 11m matkaa ja sitä ei voi tehdä tavallisella Allawayn 44mm putkella vaan se tehdään 75mm viemärillä.
Liesituuletin tehdään määräystensä mukaan erillisenä eli metallikanavasta vähintään 0.5mm ja paloeristyspäälle. Käytännössä normaali kierresaumakanava ja siihen 50mm villa aluminiipaperilla vuorattuna. Otin valmiita Parocin kouruja tähän. Kanavaksi 160mm vaikka 125mm piisaa myös. Meille tulee siro saareketuuletin jossa oltava kova imu että saa imettyä pienellä pinta-alalla kaikki käryt. Huippari ehdoton ettei huuda sisällä moottori. Karsii minimiin "tuuletin" valikoiman mutta näillä mennään nyt.
Onnisella oli sattumoisin ilmanvaihtotuotteiden kamppanja ja kerkesin sen hyödyntää ja tilasin viidellätonnilla iv-kamaa, ei kyllä edes vielä riitä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti