perjantai 19. syyskuuta 2014

Maalämpö osa1

Puhelin soi ja tuli ilmoitus että porari olisi tulossa ja sellainen sieltä tontille tupsahti.
Järeä kuorma-auto kadulla ja sitten siitä ajettiin poravaunu hoodeille.
Kuorma-auton lavallle jäi kompressori käymään.




Tästä se alkaa...
Lähtötietoina oli että pintamaata ja tässä tapauksessa ihan selkeää hiekkaa riitää 24-40m
Homma meni niin että ekan suojaputken päässä oli porakruunu ja aina kun 3m putki oli hupsahtanut maahan siihen hitsattiin seuraava perään. Tuntui loputtomalta määrältä...Homma alkoi yhden jälkeen iltapäivällä ja viiden kuuden aikaa sitten alkoi kuulostaa siltä että nyt tavattiin kallion pinta.
Noin 30m, lopullinen mitta ei mulla ole vielä kun ei ole saatu loppuraporttia ja homma on kesken, kaivon putket puuttuu yms.
Niin, suojaoputkea pistettiin kallioonkin vielä n. 5m ja sitten vaihdettiin pienempi kruunu ja pisteltiin kalliioon reikää. Välissä löytyi soraakin illan mittaan.
Tässä vaiheessa alkoi sotku kun jäähdytysveden kastelemaan kivituhkaa alettiin puhaltaa siirtolavalle.

Porari jakso puoli kymmeneen syötellä jatkovarsia poraan. Homma jatkui aamusta ja puolenpäivään aikaan kaivo oli valmis ja 210m syvyydessä.
Tässä on lopputulos:


Sotkusta hommaa, sanon vaan et jos piha on valmis kun tämä operaatio tehdään niin sitten kannattaa kiinnittää huomiota tarkemmin totetustapaan, nyt meillä ei ollu mitään väliä kuinka sotketaan ja mitä pihalle käy.
Tässä videopätkässä löytyi soratasku keskeltä kalliota...

Seuraavaksi, näillä näkymin lauantaina tehdään sitten putkitus eli lämmönkeruuputkien asennus., suojaputket laitoimme itse ja veimme sisälle. Niiden päät on kaivannossa jätesäkin sisällä.




Nämä ois tietty voinut upottaa lattiaan mutta nyt meni näin jälkikäteen tehdessä. Läpivienneistä olikin aiemman postauksessa jo kuvaa. Pistelin pari pulloa urtsua ja leikkelin styroxeista täytteet. Eiköhän nyt pysy vesi ja kylmyys poissa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti