maanantai 29. joulukuuta 2014

Puhallusvilla - check

Lopultakin, toinen niistä isoista etapeista lattiavalun lisäksi.
Homma itsessään oli nopea. mutta voi sitä kaikkea mitä piti ensin tehdä alta pois ennenkuin tähän päästiin. Aamulla piti vielä ennen duuniä käydä -20 pakkasessa vetäsemässä muutama lisäpanta iv-putkien käyriin. Pahus kun valmistaja sanoo ettei tartte niitata ja blogeja seuraamalla jotkut mestarit edellyttää sitä. En sitten lähtenyt poraileen reikiä se kun tulis vielä kaikenlisäksi eristeen muhviin jossa menee kiristyspanta siinä kohtaa.

Tästä se starttas klo 12.15

Meillä on 4 umpinaista yläpohjaa = onkaloa, Talon molemminpuolin joista toisenpuolen porrasaukko jakaa kahtia ja sitten ylhäällä vielä katon harjan alainen tila. Niihin ei ole pääsyä ulkoa.
Höyrynsulkuihin jätettiin miehenmentävät aukot ja urakoitisja puhalsi aukkoa myöten, tuli ulos ja muvi kiinni. Muoviin putkeen mentävä reikä ja siitä loput.

Laskennallisesti 50cm kerros olisi aika tarkka 50m3. Otin 60-70 suurimpana osaan ja paikoin 80-100cm ja lopputulos oli 60m3.
Homma oli valmis ja urakoitsija peruutti autonsa pois klo 14.

Teknisessä tilassa varuilta 3kw puhallin, kellarissa 5kw töysillä, keskellä toinen 5kw ja oli eilen kylmä, tietty kun oli muoveja raollaankin. Nyt kun muovit kiinni ja villat pesässä tuli hiki fleecen ja pitkien kalsareiden kassa. samat lämppärit puoliteholla. Täytyy katsoa mikä on sopiva paikka puhaltimille ja tehoille.

Kova duuni päästä tähän, nyt alkaa sit aivan toisenlaiset hommat lämpöisissä sisäduuneissa. Pitäs potkasta käyntiin yläkerran lattia lämmityksineen. Itse lattia olisi iisi piisi mutta kun wc+suihku siellä myöskin. Palataanpä siihen sitten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti