keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Meillä on sisäportaat ja iv-jatkoa


Jep tähän asti tuossa oli kuormalavoista viritetty taso johon piti könytä tikkailta mahalleen.
Nyt on helppo kulkea ja ennenkaikkea saada piakkoin roudattua kipsilevyjä ja lastulevyjä ylös.

Pihanpuolen pitkänsivun IV-projekti valmistui eli runkolinja on tuotu tekniikkakuilulta välipohjan läpi ja viety yläkertaan sekä haaroitettu välikerroksen pisteisiin.
 Olohuoneesta päin työhuoneeseen.
Perällä (oikeasti about keskellä) näkyvä on tuuletusviemäri.
Tuuletusviemäri on armaflexillä vuorattu (harjoitusmielessä) ja päällä 50mm aluvuorattu villa. Kulkee yläpohjasta yläkerran vinon katon kautta tänne sivun yläpohjaan ja edelleen eteisen katossa tehdyssä kotelossa veskin alaslaskussa ja nurkkakotelossa alas kellariin. Eteisen katossa siihen yhdistyy yläkerran viemärin. Otetaan kuvia kun etenee. Työhuoneen päällä runkolinja taittuu välipohjaan ja lisäksi työhuoneen tuloilmahaara äänenvaimentajalla.
Yläkerran haara runkolinjasta. Modioin tätä jo kertaalleen tehtyä hieman että sain putket ylöspäin. Kun runkokanavia nostaa korokepaloilla ylöspäin kasvaa etäisyys haaraputkeen = meni uusiksi 160mm vaakaputket.
Arinapalkkeja eli kattotuolien alaparrujen päällä poikittain olevia kakkosnelosia piti loveta puoleen väliin jotta mahtui kaikki, runkolinja nipinnapin. Niitä on lovettu siellä täällä. Täytyy liimata ja naulata vahvikkeet niihin vielä kylkeen.
Pistin telttapatjaa eli solumuovia vielä ohuen lisäkerroksen erotukseksi ettei kanavat ole suoraan kosketuksissa höyrynsulkumuoviin.
Jännä muuten että salamassa sininen muovin väri häipyy,
Nyt oltais tässä eli 3/4 valmiina keskikerroksen yläpohjan/välipohjan iv:stä ja höyrynsulusta. Toisenpuolen puoliskon eli keittiön esittelinkin jo aiemmin.

Nyt olisi vuorossa grande finale eli masterbedroom + vaatehuoneen yhdistelmä kadunpuolella keittiön vieressä jossa on sitten kaikkea mahdollista. Runkolinjat taittuu tekniikkakuiluun, katolle menee jäteilma ja päätykolmiosta tulee raitisilma, katolle menee radon ja pölärin poisto. Unohtamatta tietenkään kyseisen huonetilan tulo ja 2xpoisto äänenvaimentijilla. Toki ulkopuolen sähköjäkin kerääntyy kivasti sinnekin.
Tekniikkakuilun kannen ajattelin tehdä spu-levystä johon teen kanavien reiät ja tiivistän urtsulla.
Tuloilman runkokanava on jo valmiina taitettu paikalleen ja se ei nyt voi muulla lailla mennäkään.
Kanneksi tulevalle spu levylle on jo runkopuut valmiina ja seinällä on kannakkeiden kiinnityspuut kanaville.

Ilta kului pähkäillessa tekniikkakuiluun 4kpl 200mm kanavien keskinäistä järjestystä. Pitää ottaa huomioon taitokset yläpohjassa ja ennenkaikkea että kanavat saa käännettyä järkevästi pohjalla olevassa teknisessä tilassa koneeseen. 2kpl kanavista on talvella tosi kylmiä ja kesällä niistä toinen kuuma ja toinen kylmä jne lämpötilaeroja löytyy. Pitäis saada villaakin arman päälle.

Lähdin siitä ajatuksesta että metriset pää vaimentimet on katossa vaaka-asennossa ja kun tulee risteyksiä niin huonekorkeus jää n.2m - ei hyvä. 
Olin kyllä kokeillut ämpäreitä koneen päälle mutta mielestäni meni turhan tiukkaan, kiitokset Louhikoto-blogille, heidän kuvassa näkyi selvästi että päävaimentimet on koneen päällä jolloin on huomattavasti helpompaa ohjailla pelkät kanavat katossa. Silloin päästään aavistuksen korkeampaan vapaaseen tilaan ja välttämättä ei tarvi risteillä lainkaan. 
Tulo- ja poistokanavista kun pitäisi saada haarat vielä kellariinkin.

Runkolinjasta heti koneen jälkeen pitäisi saada asennettua PRA tai IRIS säätöpelti mittausyhteillä.
Myös kerroksen olisi hyvä saada erotettua säätöpellillä eli käytönnössä yläkerran haaraan ja kellarihaaraan pitäisi laittaa irikset.
Kanavien puhdistus on avoin ongelma, yläpohjiin ei pääse joten aivan turha sinne laittaa, kerrokset nuohoaa päätelaitteista mutta runkolinjat pitäisi saada putsattua. Tämän uponorin muovikanavan tulppa kanavan päähjän ottaa niin lujaa ettei sitä käytönnössä availla.
Laitoinkin palautetta uponorille samaan asiaan liittyen, tulpan ja jatkopalan tarralla oleva eristekansi on aivan onneton, se irtoaa samantien, oli pakko liimata kontaktiilimalla.


Noh sain päivän päätteeksi master makkarin tuloilman tuotua paikalleen
Poistoilma on kinkkinen, olis pyöreä äänenvaimennin mutta sen mallinen  ei mahdu millään välipohjaan vaan pitäs olla samanlainen kantikas kuin kuvassa.
Pitäs tuoda makkariin poisto niin ettei ole tulon vieressä ja poisto pitäs jatkaa vielä vaatehuoneenkin puolelle.
Hirvittää jo etukäteen tän systeemin säätäminen kohdilleen :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti