maanantai 7. joulukuuta 2015

Statusta joulukuun vaihteesta, käyrämäistä hommaa

Alakerta ja yläkerta olis maalissaan liki täysin (pl. makkari ja työhuone jotka täynnä kalusteita yms)
Yläkerrassa kattopaneelin asennus lähtökuopissaan.
Alakerta olis myös nyt laatoitettu.Kosteat tilathan oli laatassaan jo kauan aiemmin.

Tässä limutus eli primeronti MD16:lla menossa. Oli kova homma raaputtaa pois tasoite- ja maalijämät. Ylättävän hyvä ja tasainen oli valun jäljiltä. Jos hienostella olisi halunnut niin olisi voinut kevyesti oikaista vielä tasoitteella mutta nyt ei lähetty siihen kun parin millin heittoja oli pitkällä linhjarilla katsoen. Halkeamat peitin vielä vesieristeellä niin antaa aavistuksen elämisvaraa.
Primeri åitää harjata tai kuten itse tein, pensselillä hieroa pintaan, ottaa kiinni siraan lujaa. Mutta jos vaan antaa olla ja levittää niin ei tartu jokapaikkaan yhtälujaa.
Keittiössä massasin lattian ja seinän rajan sika construction massalla ja vielä vesieristin kankaineen päivineen. EI mene vuotovedet salaa rakenteisiin.

-kuva-Näyttää beigeltä mutta oikeasti on betoninharmaa 33x33cm

Saumaväri on katsottuna ja hankinttuna mutta ei ole vielä tehty. Nro 13 on liki identtinen.

Mitäs muuta, kellarirappujen sulanapito on kytketty ja kokeiltu. Parissa tunnissa oli -3c kelissä +2c rappujen pinta ja mikä tärkeintä joka paikasta. Kaikki neljä piuhaa pelasi. 1700w otti tehoa kun pisti päälle eli about saman kuin kahvinkeitin.

Kytkentärasia täytyy täyttää geelillä jahka viimeinen sulanapito kellarikäytävälle siihen tehdään joskus, sille on nyt varaus ja putkitus olemassa.
Osoittautui hyvin toimivaksi tämä 50mm putkitus tekniseen tilaan, sai vedettyä 5x2.5 mcmk maakaapelinkin jahka kahdestaan oltiin kaapelin molemmissa päissä. Pistin muutaman haaran tulevia piuhotuksia ajatelleen ja sitten nopsaan maata päälle.Kellarissa on muurattu viimeistä massiivista väliseinää eli suihkuseinää, se on oven ylitysvaiheessa.
130mm harkot menee hyvin liki tasan, täydet loppuu kesken mutta puolikkaita on onneksi lavalllinen, niistä pienitään ylin vajaa varvi ja täytetään suihkuseinään muutama puuttuva. Kahdesta puolikkaasta tulee identtinen täysi 40cm pitkä päätypontteineen päivineen.
Tilasin Boschin Multi Construction erikoiskuppiporan jolla saa sahailtua kätevästi rasiareikiä näihin harkkoihin, pakko nimittäin rasioida että pääsee muuraan ylimmän varvinkin putkien sekaan.

Siinä sivussa raksan pahimman piinan kimppuun, härkää sarvista tai käyristä oikeastaan.

Lauantaina mallailin tuon ekan taustalla joka on poistokanava, siitä lähtee haara kellarin ilmanvaihtoon kaiken keskeltä, viitisen senttiä pelivaraa korkeudessa.  Radonpoistoakin piti virittää ja siirtää, näyttäs että pitäs vieläkin pitäs saada lähemmäksi seinää kun uhkaa ottaa kiinni äänenvaimentimeen. IV konetta ei voi yhtään siirtää sivuunkaan kun ottaa äänenvaimennin yleiskaapeloinnin kaapin oveen kiinni muuten, kuten kuvassa näkyy :)
Tänään ja eilen mallailin raitisilmakanavaa mutta puuttuu osia auttamattomasti, aamullä kävin tankkaamassa Onniselta 200mm 45ast ja sisä- sekä ulkoyhteitä. 15,30 ja 0-30 säätökäyriä, kaikkia tarvitaan näköjään. Tulee oikein Onnisen ja fläktwoodsin showroom...
Pahin on tuloilmakanava joka onnistuu ihan nipinnapin centilleen kun laittaa sen ämpärin 45+15=60asteen  kulmassa koneelta nousemaan. Tuohon saa t-palan ja ämpärin väliin kötystettyä kahdesta 45asteen käyrästä melkoisen kierteen vielä.
Tulo- ja poistokanaviin pitäs saada painemittarit vakiopaineohjaukseen siten että olis 4x D kumpaankin suuntaan, no ei tosiaan ole 1600mm suoraan putkea koneen ja kellarin haaran välissä, ei edes 100mm ! Täytyy tuonne äänenvaimentimen perään ne laittaa varmaan.
Oli pakko puhaltaa peli poikki ja ottaa ilta kellon lyödessä ysiä. Laitoin vielä illanpäätteeksi Allawayn uudelle paikalleen iv koneen vasemmalle puolelle, nekin putket eli 75mm ja 40mm pitäs saada tuotua tuolta iv koneen takaa imurille. Menee repullinen osia niihinkin. SItä jännästi ajatteli ja osteli osat sen mukaan et putkenpäät tulee alas kuilusta, mutta sitten menee muoto-osia viimeiselle parille metrille yhtäpaljon kuin koko putkireitille siihen saakka...

Peukalonpää auki pellinreunaan ja pakko hakea vieläkin lisää yhteitä aamulla ja ennenkaikkea kannatinkisko kattoon että saa osat riippumaan, noita ei enään saa pideltyä ja lisää en halua repiä nahkaani teräviin reunoihin niiden lipsuessa otteesta.
Teknari tuntu niin isolta mutta jahka nuo putkimonsterit kaikki neljä on siellä ja lisäksi kellarin iv:n bluesky jakolaatikot niin ei paljoa jää tyhjiä kuutiota, katosta täytyy vielä ripustaa näiden kaikkien alle piuhahyllyt. Se mistä piuhat mahtuu alas kuilusta onkin toinen juttu, täyteen tulee.
Onneksi otin alas toisestakin paikkaa niitä nipun.
Tämä iv homma pendaa sähköjä, ei voi tunkea piuhoja alas ja kytkeä ennenkuin nämä iv putket on paikoillaan. Sain haluamani tältä pävältä eli selvis että homma onnistuu kuitenkin sentään. Shakkimatti ja nyt nukkumaan.

-edit 8.12.
Ja seuraavana päivänä tämä ylläolevan kuvan syntymäisillään oleva käyrä hyppäs paikalleen.

-edit 9.12.
Ja taas putkitus lisää, allaway imu ja poistoputket löysivät reittinsä. Tartti kyllä kuuluisan repullisen osia.
-edit 10.12.
Tästä se lähtee aamuvarhaisella on Onnisen hyllyssä tötteröaineksi odottomassa illan aherruksia. Ol miten oli niin ilman kahvia ja keksiähän ei voi noutohyllyltä lähteä.
Ja tähän se päätyi illalla
Uskomatonta mutta joutuu vielä hakemaan yhden säätökulman, se on kyllä ihan lyömätön peli ja verraton tilansäästäjä. säätyy portaattomasti 0-30astetta. Raitis- ja jätekanavissa on jo sellaiset. Siinä on sellainen bonus että kanavan saa siitä auki kätevästi pannan avaamalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti