perjantai 11. joulukuuta 2015

KNX

Pikkuhiljaa herkullisempiin osa-alueisiin, vielä ei kuitenkaan pääse "käärimään hihoja" ohjemoinnin suhteen mutta kohti sitä mennään.
Postista tipahti alkuviikosta KNX softan eli ETS 5 usb dongle.
Kannattaa muuten suorittaa sellainen pari tuntia ottava webbikurssi sillä saa mojovan alennuksen softasta.
Lisäksi tuli kytkimet postissa postin setvittyä lakkoruuhkansa.
"Peruskytkimet" 17kpl on nelinappisia (tai saksalaisittain 2nappisia) Schneider brandättyjä Exxact tuote-perheen kanssa yhteensopivia (System M Saksassa). Näitä voidaan ryhmittää kaksikin saman peitelevyn alle.
Huonesäätimet 9kpl on Merten brändättyjä 8nappisia, ir-silmällä ja lämmitystermarilla varustettu highend malli, ne tulee joka asuinhuoneeseen. Tarjoushaukka kun olen niin ne on Artec sarjaa ja koko 1.5aukkoa eli spesiaalia. Mut ok ottaen huomioon hinnan, nuo maksaa kuitenkin Onnisella yli 400€/kpl ja nyt ei puoliakaan siitä. Toisekseen ei tule yhdistelmiä niin ei haittaa vaikka on hivenne eri kokoinen.
Polarwhite väri on Saksassa aavistuksen enemmän kermanvärinen kuin kuin kotimainen Exxactin perusväri joka onkin todella puhtaanvalkoinen.
Schneider ja Merten on saman Schneider Electric firman brändejä samaan tapaan kuin pohjoismaissa on vielä Elko esimerkiksi.
KNX keskusosat on Schneideria, datakaapit on Schneideriä, joku linja koitetaan pitää kaikestahuolimatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti