torstai 26. helmikuuta 2015

Yläkerran sähkötöitä

Yläkerrassa on pakerrettu katon sähköjen kanssa, aika on ollut vähän tiukilla muiden kiireiden kanssa mutta vähän kerrallaan ja nyt olisi makkareiden, aulan ja porraskuilun yläosan kattosähköt tehtynä.
Upotettavien valaisimien alla on kipsisoirot, ikkunan eteen valojen kanssa samaan "riviin" tulee lisäksi upotettavat kaiuttimet.
Valaisimet on uppo leddownlightit Dali-ohjauksella. Dali ohjaus piti helpottaa kaapelointia ja ohjausta mutta saas nähdä, jokainen valaisin vaatii nyt käytännössä oman liitäntälaitteen ja siihen  5x1.5 piuhan ja kun makkareissa on 6kpl ja aulassa 3kpl plus kylppäri niin johan on viisnapaista piuhaa vedettynä ja haaroitettuna.  Lisäksi kattoon tuli pakollinen palovaroitin ja tietysti kattovalaisinpiste keskelle huonetta.
Ikkunan päällä on ikkunavaloille pistorasia ja tulevien vaatekaappien kohdalle on veto kattorasialta mahdollista vaatekaapin valaistusta varten.
Tähän mennessä pelkästään 5x1.5 mmj piuhaa on mennyt kuistien, ulkovalojen ja yläkerran sähköille n. 300m, muut kaapelit siihen lisäksi...
Huomenna siivous ja vielä paikkojen läpikäynti ja sen jälkeen katot voidaan ristikoolata panelointia odottamaan.
Porraskuilun yläosaan tulee keskelle kattovalaisimelle paikka, valaisinpaikat ikkunan molemminpuolin ja ikunnavalolle pistorasia nurkaan.


2 kommenttia:

  1. Näyttää edistyvän. Ystävämme myös rakentavat, heillä tehdään myös kohta sähköliikkeen puolesta sähkötyöt. Olemme välillä käyneet katsomassa projektin etenemistä. Tuo onkin hyvä, että muistaa nuo pistorasiat katsoa, ja etenkin, että niitä on tarpeeksi.
    https://www.karkisahko.fi/

    VastaaPoista
  2. Täällä yläkerran sähkötyöt alkavat viikon päästä. Hyvin mietitty teillä nuo valaisinpaikat. Meillä lisättiin noita pistorasioita vielä suunnitelmaan. Mielummin liikaa kuin liian vähän. https://www.oulunsahkotek.fi/sahkosuunnittelu-ja-sahkoasennus/

    VastaaPoista