lauantai 14. helmikuuta 2015

Yk väliseinät jatkuu

Ekaksi levytettiin kylppäri. Kylppärin sisäpuolen kipsit on muista eli Knauf KEK poiketen märkätilalevyä Knauf KH, joka on violettia. Levyjen kantoon sain Nepalta kantoapua, kiitoksia siitä ja onnea tulevaan omaan projektiinne !
Määräysten mukaan ulkoseinällä ei saa vesieristä suoraan seinäverhouslevylle vaan pitää tehdä tuuletusrako ja uusi seinäpinta joka sitten vesieristetään. Teimme asian niin että ulkoseinä levytettiin normaalisti eli häyrynsulun päällä olevaan vaakokoolaukseen 50mm KL33 villa ja 13 EK levy päälle. Siihen rimoituksella sitten tämä märkätilalevy päälle, väliin jää pystyrakoja jotka on yhteydessä kattoon jätettävään tnaapuritiloihin tuulettuvaan välitilaan.
Kylppärin hanakulmien kanssa oli vähän urheilemista. Ostin syksyllä Onnimarkkinoilta Uponorin uutuusrasioita M7 ja en huomannut (=tiennyt) että Uponorilla on Q&E putkisysteeminsä joka ei ole tavallinen helmillä tapahtuva puserrusliitäntä vaan ihan omansa ja vaatii myös oman putkensa. Meillä on luonnollisesti normaalit yleismalliset 15mm PEX vesiputket suojaputkessa ja niihin noi ei mahdu.
Onneksi sain sovittua rasioiden vaihdon oikeanmalliseen ja näin ollen 16kpl hanakulmia ei mennyt artistin piikkiin. Vinkiksi, kannattaa käyttää ihan normaaleja Merikan punaisia perinteisiä hanakulmia eikä tälläisiä erikoisia !

Sitten muita väliseinäpintoja. Ensin tietysti rasiat paikalleen ja tarvittavat putkitukset niille.
Ensin ajatelleet pikkujuttu mutta ennenkuin on etsinyt edes kohtuullisen järkevän reitin 20mm putkille ja kairannut reiät väliseinärunkopuihin, on siinä vierähtänyt tovi jos toinen. Lähinnä suurin aika menee pähkäilyyn että mihin laittaisi, suunnitelma on mutta ei se sijoittelun suhteen ole niin sentintarkka kuitenkaan. Lisäksi tasoa nostetaan hälykaapeloinnilla ja audiolla. Myös pistorasia ryhmiin lisään toisen vaiheen ja nostan rasia määrään, saa haluamansa rasiat sitten ohjatuksi tai jatkuvasti syötetyksi.
Kph ja Vh seiniin jämävanereista kiinnitystueksi vahviketta. Yksinkertaisempaa kun levyttää eka vanerilla kerroksen ja kipsi päälle eikä tälläistä palapeliä. Voitimme nyt kuitenkin sisämitassa 2cm.

Piipun taakse jätettiin oikeaoppinen 5cm rako, käytännässä täysin turhaa ja menetettiin se mitta vaatehuoneesta.

Ja vihdoinkin, kaikki pinnat levytetty, no okei vh puuttuu tekniikkahormin kotelointi ja oven päältä sisäpuolelta pienet soirot, sinne tulee jakorasioita jemmaan.
Näyttää pahalta mutta jahka kaikki hituvirtaputket eli häly, audio ja väylä on koottu hormikoteloon upotettavaan kytkentäkoteloon. Sinne on myös helppo sijoittaa vaikka binäärivastaanottimet jolloin voi käyttää ihan normaaleja valokytkimiä kalliiden knx mallien sijaan.
Emme nyt asenna puhallinkonvektoria aulan seinään mutta valmis maakylmäliuos, kondenssi ja sähkövaraus sille on vedettynä. Lämmitysjakotukille täytyy vielä vetää hituvirtaboxilta mhs kaapeli niin saa sitten vuotovahdin sinnekin.

Yläkerta on käytännössä levyvalmis.
Nyt olis viikonlopun ohjelmassa Asta messut ja sitten yläkerran kattosähköjä niin paljon kuin mahdollista jotta saataisiin ristikoolattua katto panelointia varten.
Alkup. piirustusten mukaan tähän tulisi nyt KN13 kipsilevyistä katto tai vaihtoehtoisesti 45asteen kulmassa koolattuna panelointi. Tiedustelin asiaa Jukkatalon asiakaspalvelusta ja oli ok että ristikoolataan laudalla ja paneloidaan siihen. Taas hävitään pari senttiä lisää huonekorkeudesta, ne aiemmat sentit meni vahvemman lattia sijaan. Lattiasta olen tyytväinen, ohuempi ei olisi riittänyt millään. Vielä tälläkin rakenteella linjalaserin säde heiluu kun lattialla kävelee mutta se ei tunnu myötäävän kuitenkaan. Aivan hirvittää mitä se olis ollut ohuemmilla kipseillä tai yhdellä lastulevyllä.
Kannattaa tehdä lattia kipsilevyfirmojen ohjeiden mukaan lattialevyillä eikä ruveta oikomaan siinä.

Oikeastaan loppusuoran käynnistyminen yläkerrassa ?!
- ristikoolaus kattoon
- ikkunasmyygien teko
- seinien ylitasoitus ja maalaus
- kattopanelointi
- kylpyhuoneen vesieristys ja laatoitus
- laminaatit lattiaan
- väliovet
- listoitus
- sähkökalusteet
=> valmis !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti