torstai 18. helmikuuta 2016

Helmikuun kuulumisia

Tammikuun paukkupakkasten hellittyä koitin pääkallokelit ja homman mentyä niin pahaksi ettei kellarin rappuja olisi päässyt hakkaamatta jäätä, nakkasin sulanapidon päälle. 1600w lähti hehkuttamaan betonimassaa siinä neljän hujakoilla ja illalla kotiin lähtiessä jää oli pehmennyt jo aavistuksen. Jätin yöksi päälle ja aamulla kun menin vähän ennen kasia ottamaan pois oli kaikki jää kadonnut, toki kelikin oli aavistuksen lämmennyt. Mutta ei muualta ollut jää kadonnut.
Aika kiva. Vaatii tosiaan ajastimen tai oikein logiikan että ei ole koko ajan päällä. On siinä kyllä putkivaraus termostaatillekin jos tuntuu että haluaa oikein satsata.Käytiin Asta messuilla pitämässä sunnuntaibreikkiä pitkästä aikaa kahdestaan.

Pidin tuttuun tapaan huolen ettei kukaan ainakaan liian halvalla mitään saa :)
Yllättäen käteen jäi HansGrohen sadesuihkusysteemi, katsotaan mihin se laitetaan vai meneekö myyntiin.

Tuli haettua koolauslautaa lähinnä olkkariin, ei siitä enään makkariin paljoa jäänyt. Tuohon vielä kasa kosteidne tilojen paneelia ja rupes olemaan eteinen turhan täynnä.


Otettiin tehoviikonloppu ja lauantaina alkoi olkkarin koolauksella, minä ensin aamupäivän paikkailin häyrynsulkumuoveja ja koitin tukea pahimpia paikkoja eli sisäreunaa jossa se kiinnittyy spu levyyn.

Ja tästä se panelointi sitten lopulta alkoi.

Kahvin paikka. Aloitus kunnossa.

Nam. Palkin vierestä viimeinen rivi jäi vielä odottamaan ensi viikonloppua, liian pitkiä nuo 2.73m paneelit yksin roikotella ja yrittää ponttiin.

Spotit ja kajarit puuttuu.Valaisinpistorasia paikalleen jahka kytkennät on tehty.

Urakoin iltapuhteina kosteiden tilojen kattoja, alkaen kuraeteisestä. Aiemmin kiireellä tehty koolaus piti asiaa tarkemmin mietittyä purkaa ja tehdä uusiksi.
Nyt tuli asiallinen rako varsinaisen häyrynsulun ja alemman toisen muovin väliin. 
Panelointikin lähti mukavasti käyntiin. 
Enään en osta HaServin eestiläistä paneelia, ei ole tasalaatuista ja ei ole ajateltu pontteja tehdessä lainkaan kiinnitystä.
Naaraspontin alahuuli on täysmittainen eli ei voi urospontista ampua kiinni, ei mene ponttiin sen jälkeen. Pakko oli nysvät tuosta naaraspontin ohuesta alahuulesta kiinni ne jotta sai piiloon.
Molempein tilojen poistoilmaputken kyljessä on sähköputki josta saa kosteuden tms mukaan säätyvän moottoriventtiilin ohjauksen jos sellaiset 200euron venttiilin joskus haluaa.Nyt mennään ihan vakioilla.
Huh, onneksi ei alettu laittaa puupaneelia isoihin tiloihin, on tää sellaista venkulaa painaa ponttiinsa kun on jonkunpävän kerennyt olla lämpimässä sisällä. Vääntää ja kääntää vaikka kuinka.
Wc katto listoja myöten paikallaan, spotit vielä ja kajarit. Sormipaneeli on kyllä kiva. Jonkun käsittelyn se kyllä vaatii, sen verran laikukasta on.

Kuraeteisen kattokin samalla lailla ready. Täyty sinne tehdä jakorasia väyläkaapeleille ja pistin sille uuden putken wc:n yli. Sattuman kautta jäi kellarista nouseva yksi putki ylimääräiseksi ja tein siitä kajareille syötön weskiin. Ei ollut tarkoitus sinne laittaa kajareita mutta ehkäpä se on kiva. Käytiin yksi ilta pitkästä aikaa kaupungilla safkalla ja siellä wessassa tuli hissimusiikkia, se on aika kiva homma :)


Lopullinen niitti asialle tuli kun Visatonilla on muiden kajareiden kanssa samaa sarjaa pienempi teräksen värinen DL8. Heti tilaukseen ja tänään tulivat sitten. Namut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti