torstai 8. lokakuuta 2015

Kylläpäs aika juoksee - tilannepäivitystä

Viime viikko eli kuun vaihde meni työmatkalla Lapissa. Muuten on keskitytty lähes täysin kellarin seiniin ja tekniseen tilaan siinä ohessa. Isoista väliseinistä kolme on lakikorkeudessa, viimeistä vajaata kerrosta odottaa ensin tulevat sähkövedot. Suihkuseinä on vaiheessa ja on se ollutkin työläs.

Keskellä n.30x85cm pullohyllyn syvennys ja sivuilla integroitavien suihkujen kolot. Niihin tulee aika reippaasti täyttöä mutta täytyy olla tilaa että saa putket kytkettyä paikallaan. Suihkujen viereen tulee käsisuihkuille hanakulmat. Yläsuihkut menee pexillä seinän sisässä ylös kattoon.

Näkymä oleskelutilasta kylpppärin seinään päin. Pian valetaan tuokin oviylitys.

Ex tempore päätettiin tehdä yksi ylimääräinen oviaukko. Eli rappukuilusta oleskelutilaan. Tilavaraus 150x210 pariovelle. Kätevä nyt rakennusaikana rajaamaan raksan asunnosta ja myöhemmin jos haluaa soittaa musaa / katsoa leffaa niin ei kuulu rappukuilua myöten koko huusholliin.
Valoin tänään ylityksen harkot.

Mutta varsinaiset on highlitet tulee tässä - meillä on omat sähköt käytössä, ei mitään työmaaliittymää lattialla lojuvine suojaputkineen enään ja työmaakeskuksen vuokraa.
120cm x 200cm täyttä tekniikkaa. Ja oli painava. Kolmen miehen voimin maanantaina punnerrettiin se paikoilleen. Olin tilannut liittymän sähköt pois maanantaina ja takas tiistaina oman mittarin kera. Olipahan tuskaa saada soiteltua ja maaniteltua joku paikalle. Tympeää "palvelua" kaupungilta ja samaa muutkin valittaneet. Vesilaitoksen ei ongelma mutta sähkölaitoksella tökkii.
Noh, 40cm jäi liittymäkaapelia yli eli meni sika tiukalle. Tiistaina n.8.15 tuli asentaja ja olin just saanut ähelletty kaapelin hollille ja kytkettyä maadoituksen kuparivaijerit.

Ympäristöön sopien ne piti tietysti hyllyttää - ihan jo siitäkin syystä että siihen tulee lakua vielä paljon lisääkin  Yllättävän kovaa hommaa. Tuollainen jäykkä alumiinikaapeli axmk 4x25 kun ei tahdo taittua ja tekee tuhoa kun osuu väännellessä ja käännellessä, samoin kuparivaijeri naarmuttaa ja raapii kaiken.

Tällä viikolla on kannettua sisään keittiön kivitasot ja raput talven tieltä pihasta. useamman tunnin homma ja nyt on master bedrom ja työhuone lopullisesti jumissa.
Ulko-ovet on olleet pihalla jo tovin myös ja ne otettiin tänään sisään kun päätettiin että ovia ei aleta nyt suotta hätäilemään paikoilleen vaan jätetään se kevääseen.


Syyskuusta leijonanosan nappas kellarin raput joka oli isotöinen ja luonnollisesti budjetoimaton kokonaisuus. Se sisälsi rakennekuvien tilauksen, rappusten muuraamisen / valamisen ja yläpuolisen parvekkeen laajentamiseen / yhdistämisen.
Oikeen tyytyväisiä ollaan lopputulokseen, oli vaivan arvoinen.
Ovia kantaessa tuli tänään testattua että mahtuu kantamaan hienosti isoakin tavaraa kuten toiveena
olikin.
Nelisen kuutiota betonia, satakunta metriä sulanapitokaapelia, pari lavallista harkkoja, kasa betonirautaa ja kasa painekyllästettyä puuta. Kaidetolpat olikin jo ennestään, ne kerkesin kuvan oton jälkeen maalata vielä kertaalleen ennen pakkasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti