sunnuntai 16. elokuuta 2015

Kellarin väliseinää edelleen

Viimeinen massiivinen väliseinä aluilleen, aika hierominen löytää sille kohta niin että molemmat suihkupisteet menee harkon sisään ja silti seinä olisi kohtisuorassa viereisiin seiniin. Toinen seinistä on vinohko kantava väliseinä joka ei helpota hommaa yhtään.
Harkkojen alareunaan timantilla isompaa reikää ja viimeinen ne meni sinne.

Aiemmista seinistä saatiin molemmat ovikorkeuteen kun torstaina pamahti tontille HB Priimalta tilatut lisäharkot, mukana oli puolikorkeita joilla sovitetaan oviaukko normaaliin korkeuteen.
Sitten seuraava päivänä tukea alle aukkoon ja ohutsaumalaastilla harkot yhteen aukon päälle.
Nuo harkot on uraharkkoja ja uraan tuli betonirauta ja betonilla umpeen jolloin muodostuu aukon yli yhtenäinen teräsbetonilla vahvistettu palkki.
Valettiin myös tehoviikonlopun merkeissä seiniin jääneet päätyvälit täyteen betonilaastilla. Meni toistasataa kiloa kuivabetonia.
Siihen kun lisää 2x 1370kg harkkoja pihalta sisään kahteen mieheen niin on touhuttu.

Nuo puoliharkot jäi kaivelemaan, ne oli märkäsahattu kokonaisista harkoista, pohjaosa on helppo käyttää ja menee nätisti valmiin harkkorivin päälle, mutta ei sitä yläpuoliskoa voi käyttää kun on tasapohja ja pitäisi olla ponttiura...maksu meni molemmista.

Löytötavaratalossa oli halvat ja hyvät metriset ruuvipuristemet valurautaleuoilla.15e/kpl !Tähän juuri aloitettuun suihkuseinään tulee piiloasenteiset eli ns. uppoasennussuihkut.
Niitä on kahdella valmistajalla yleiesti saatavilla pohjoismaisiin määräyksiin sopivina, Oaraksella ja Hansgrohella. Hansgrohen ibox rasia vaatiin ympärilleen n.300e arvoisen rosterisen peltilaatikon ja homma karkaa käsistä niin koon kuin hinnan suhteen. Ibox on ikäänkuin kojerasia ja sinne sisään pitää hankkia vielä hana osa, termostaatti tai vipusekoittaja.
Oraksen valmiiksi hyväksytyssä muovikotelossa oleva systeemi termostaattihanalla maksaa alle tuon pelkän HG peltilaatikon eli mielenkiintoinen hinta.
Tuo upotetaan seinään, siihen liitetään pexillä tulovesi ja siitä lähtee ylös ja oikealle lähdöt eli yläsuihku ja käsisuihku. Kansi leikataan valmiin laatoitetun seinän tasoon ja pälle tulee muutamasta vaihtoehdosta valittava pintaosa eli säätimet.Kellarin työmaaraput sai lähtöpassit pihalle odottamaan autotalliprojektia, nyt pian alkaa seinien ja aukon tasoitus ja sitten edelleen kohti pihalla jo odottavia oikeita portaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti