maanantai 8. kesäkuuta 2015

Tekninen tila

Vaivannut kauan aikaa tuo teknisen tilan ja kodarin muurattava väliseinä. Ensinnäkin sen aloitus tuli väärään paikkaan, pk viemäri _täytyy_ saada seinän sisään jotta koneet saadaan järkevästi paikalleen.
Toisekseen leca 88 on liian ohut kiinnitysten kannalta kun toiselle puolelle ripustuu liinavaatekaappeja ja pesukone jyskyttää siinä ja toisella puolella on hurjan kokoinen sähkökeskus ripustettuna.
Ohjeet sanoo että pitää perustaa bitumikermin päälle uivana, varmistin vielä teknisestä neuvonnasta harkkovalmistajilta sekä vielä rakennesuunnitelijalta ja näin on. Tee sitten 40cm seinäpätkä siitä. Kaiken lisäksi tämä tila olisi pitänyt olla jo ajat sitten tehtynä.
Joten lopulta jaakobin paini oli ohi ja tässä tilanne 31.5. Täytyy sanoa että tuska helpotti heti !

Nyt sitten itseä niskasta kiinni ja homma rullaamaan. Marssijärjestyksenä on että taka- ja sivuseinät kuntoon ja maalia ympäriinsä, lattiaan vesieristeet ja laattaa puoleen väliin niin että saa Enerventin ja Niben paikalleen ja kytkettyä. Sit pikapikaa väliseinä ja siihen sähkökeskus.

Tässäpä tilanne viikon lopulta, radon eristys tehty, seinät hiottu timantilla ja vedetty eka kerros TT tasoitetta. Talvinen tori.fi löytö eli Flexin timanttikirahvi osoittautui oikein mainioksi tähän hommaan.
Toki eka letkuhelvetti järjestetty ja ripustettu kattoon pois tieltä.

Valokaapelikieppi se siinä, milloinkahan siinäkin data viuhuu...
Mentiin nyt vielä porraskuilunkiin saakka  niin on sisäpinta ummessa ja hyvä lähtee harkoilla väliseinää siitä.


Tässä keskiviikkoaamun tilanne, TT pohjan päällä V+ hienotasoite kahteen kertaan. Paikkailin myös katosta kraatereita piiloon. Nurkissa akryylit.

Kantavaan seinään on piikattu 3 reikää vesiputkille, blue skylle ja sähköille. Lattiaan vedettiin MD16 primeri, sitoo pölynkin sopivasti.

Ja sitten se yksi etapeista on käsillä - tuoreen maalin haju. Eka maalaus, vuosi tätä hetkeä on odotettu.
Siro 2 pohjamaalin jämät löyty varaston nurkista, joutavat tuonne pohjalle. Meinas olla jo sattumia purkin pohjilla.
Pintamaaliksi sitten parasta eli Luja 20 18L pöntössä saa suoraan maalarinvalkoisena G497 ainakin Starkilta. Mutta nyt kuivumaan ensin pohjat.


Vuorossa korokepenkin valua ja Luja maalausta...

Sitten vesieristystä pariin kertaan, menee ainakin se vuorokausi ennenkuin kuivuu välissä.


Ja tänään sunnuntaina hyppäs kaakelit paikoilleen. Ostin keväällä tori.fi Pukkilan 10x10 kaakelijämät erään kylppäriremontin jäljiltä 7-8m2 ylijäämää 50eurolla, oikein sopiva tähän 4m2 tekniseen tilaan.
Älyttömän kostea keli, yläkerrassa puhiseen kuivuri jotta kallistusvalu ja sen tasoitus kuivuisi, keskikerroksen lämppäri puhaltaa wc lattian fiksausta ja kellarissa puhalletaan tätä kaakelointia.
Satanu koko päivän aamusta iltaan. Huomenna tuohon kierros seinälle vielä ja sitten saumaamaan.


Saumattu ja silarit nurkissa. Seinälaatan ja maaliseinän rajaan tehtiin saumalaastilla viiste.

Vieserin peruskaivon kehys, muovinen johon helppo tehdä reikiä kondenssiputkille jne. Merikan peruskaivon päällä. Älä laita halppiskaivoja, pistä oikea Vieser, hintaero kuittaantuu helppona ja selkeänä asennuksena ja käyttönä. Nämä oli kuitenkin jo valmiina ennenkuin olimme itse rakentamassa.
Kaakeli oli aivan loistava, hyvä liukastumisenesto, laadukas mittatarkka kaakeli ja täydellisen oikea väri. Antrasiitti saumalaasti oli hyvä siihen aavistuksen vaaleampana. Tuota voisi latoa viereiseen kodariin, jos vain olis ... laattaa siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti