maanantai 8. kesäkuuta 2015

Takkamuurin pinnoitus ja takkaa kohti

Takka muurataan 11.6. eli deadline taustojen teolle lähestyy hurjaa vauhtia. Kantava kahiponttiseinä oli jo esitasoitettu TT:llä mutta sitä täyti oikoa hieman lisää ja TT ei käy alustaksi Serpolle eli hiertopinnalle vaan se vaatii vettä imemättömän 410 kuitulaastin tai 137 rappauslaastin.
Tälläinen oli lähtökohta, taustaseinä oli hieman kaarevakin.


Niillä sitten oikomaan ja tasoittamaan lisää.Ja lopputulos tässä.Yläkerran piippuun kokeilin rappauskulmarautoja, lähtökohtana piippu hammasti sen verran että hommaa olis ollut tasoittaa. Olis kyllä ollut ehkä yksinkertaisempaa vaan ylitaosittaa pari kertaa näin jälkeenpäin ajatellen.

Tässä alakerta kertaalleen hierrettynä. Näytti märkänä kohtuulliselta mutta kuivana kauhealta, sekalainen tausta näkyi laikukkaana, pohja imi eri paikoissa eri lailla. 410 kuidut tuli läpi, siitä laastista en tykännyt ollenkaan, tosi kovaa se on mutta kuidut jäi ikävästi törrölle.


Ja tässä se sitten olis keskiviikko iltana toiseen kertaan vedettynä valmiina odottomassa takkaa seuraavana aamuna. Kovaa homma kun amatööri tekee voimalla eikä taidolla. 430 pitää olla just oikean notkeaa. Halvasta ämpäristä irtoaa mustia muovinpalasia jne tuskaa on joka välissä. Laasti kuivuu ihan sairaan lujaksi ja ottaa lujaa lattiaan ja jokapaikkan kiinni. Nurkkien teko on vielä oma taiteenlajinsa.
Kerrospaksuun on muutamia milliä eli pinnat kasvaa silminnähden korkeutta kahdella kerroksella.


Kääntöpuoli jäi vielä odottomaan ei kerennyt ja jaksanut enään samana päivänä.
Kylppäriä yläkerrassa piti käydä tyhjentämässä lattian kallistusvaluja varten. Se jäi varastoksi kun seinien ruiskutasoitus alkoi.
Siellä jäi talvella myös vaiheeseen rättipatterin jumissa oleva sähkäsyöttö, piti ottaa kipsi irti ja vapauttaa johto. Rej Designia varten pitää olla tyhjä putki eikä mmj:tä kuten aiemmin käsitin. Niissä tulee mukana kiinteä johto jonka sujautan seinässä olevaan putkeen. Jää sähköt piiloon.

Ja homma hyppäs edelleen ison askeleen eteenpäin, takka alkoi kasaantua aurinkoisena torstai-aamuna.
Uunisepiltä tuli 2 porilaista miestä hommiin, toinen oli pääkokki ja toinen putsaili esittelytakan osat ja viimeisteli ne asennuspaikan mukaisesti. Sovittiin että otetaan takka selkeästi irti hormista jolloin sekin kylki näkyy ja saadaan kaakeloitua. Väliin mahtuu takkasettiä tai jokunen puukin mikä olikin ikäänkuin haaveena.
Ja kymmenen jälkeen homma oli jo selvä.


Mielestäni täydellinen kokoinen ja muotoinen tuohon tilaan. Olkkariin tuli hurjasti tilaa kun hujan 2kk lojuneet osat pääsi paikalleen :)


Ylkerrassakin tuli pinnoitettua hormi samalla lailla serpolla kuin alakerrasakin.


Kertaalleen vedettynä.


Toinen kerros, hieman märkänä ja siten laikukkaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti