tiistai 29. heinäkuuta 2014

1krs lattiavalun valmisteluja

Viime perjantain jälkeen on urakoitus niin ettei ole ollut virtaa naputellla koneella enään. Mutta tässä vähän väliraporttia ekoista ponnistuksista.
Perjantaina tuli haettua konevuokraamosta timanttiporauskalustoa ja ohjelmassa oli viikonloppuna painaa ontelolaattavälipohjaan LVI reikiä.
Hilti DD150 timanttipora jalustalla ja 62mm, 82mm ja 122mm putkiporat.  Painevettä kun ei nyt ollut saatavilla niin oli tarjolla tuollainen Husqvarnan vesitankki joka akkuvoimalla pumppaa vettä sahalle tai poralle.
Kun seuraavan kerran teen niin otan lattiakaivoja varten heti valmiiksi ison >150mm esim 182mm löytyy.
Homma meni muuten aikas hienosti mutta kiva sahata ja hakata sunnuntai kahden kaivon upotuksia.
Onteolaattaa saa ainakin meidän tapauksessa reittää periaatteessa mistä vain kunhan ei samasta laatasta katko kannaksia eli tuki vaijeria yhtä useampaa ja reikien koko alle 200mm.
Ohessa kuvia kun tehtiin viimeistä keittiön vesijohtoreikää 62mm poralla.
Tässä porauskalustoa alkutaipaleelta eli wc lattiakaivoa aletaan painaa isoimmalla poralla.

Tässä video viimeisestä reiästä ei keittiön vesiputkiaukosta pienimmällä poralla.

Alapuolelle kannattaa viedä joko pehmikettä lattialle tai mielellään ämpäri kattoa vasten niin kuravelli ja ennenkaikkea n.20cm pitkä betonilöntti putoaa ämpäriin eikö jysähdä lattiaan rikkoen jotakin.

Savupiippu aukko tuli isonnettua Husqvarnan timanttisahalla ja samoin IV kuilu. Sillä meni ontelolaatta kuin juustoon olisi painanut. Pora oli aika homma ja hidasta touhua, liekkö sitten vehkeessäkin jo kulumaa.
Nyt ymmärrän miksi tämä homma maksaa, ei käy kateeksi joka tätä tekee päivät pitkät. Vähä jäi kulmiin tavaraa täytyy pienemmällä timanttilaikalla siistiä vielä myöhemmin lattiavalun jälkeen, nyt ne ei haittaa.




Sitten sunnuntaina levitettiin styroxit eli Thermisolin Step viimeisen päälle askeläänieristävät 30mm EPS levyt.
Ladontaa vieri viereen. Meni kätevästi kun Sabina latoi ehjät levyt ja minä perässä leikkasin ja sovitin loput.
Verkkojen kanto hirvitti aluksi mutta se meni yllättävän helposti, onneksi tuli otettua 5x2m eikä 5x2.35m joka on tuskaa kun ei mahdu oviaukosta suorana.
Sama juttu ekaksi ehjät paikalleen ja sitten pulttisaksilla pienintää. Pikku mokakin tuli, verkot pitää laittaa samaan suuntaan kaikki, kun menee kääntämään nuukuuksissaan viimeiseiä alasia tulee niistä paksumpi paketti. Ei jaksanut, siinä vaiheessa sununtaina n. klo 23.
Surraus jäi maanantaiaamuun ja putkari oli sovittu klo 9 onneksi myöhästyi vähän. Tuli muutama rautalanka kierrettyä ja katkottua aamutuimaan.

Olin siinä niin pihalla lyhyen yön ja raskaan sunnuntain jäljiltä että jätin avoimeen autoon lompsan näkösille ja eiköhän joku vienyt se aiheutti kivan kaaokseen vielä tähän valukiireseen.

3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen kirjoitus. Paljon olen etsinyt tietoa timanttiporauksesta, kollegani mainitsi että heillä on sellainen edessä. Ilmeisesti siitä syystä tosin, ettei ilma oikein kierrä talon alapuolella. Jätittekö lopulta verkot kääntämättä? Täytyykin selailla blogiasi, mikäli lopputuloksen näkisi myös!
    https://www.uudenmaantimanttisahaus.fi/#etusivu

    VastaaPoista
  2. Kiitokset tästä. Tutulla myös urakka jatkuu pienen tauon jälkeen. Timanttiporaus seuraavaksi edessä. Itseäni kovasti jännitti myös tuo harkkojen laitto, ovatko oikean kokoiset. Hyvin kuitekin onnistui.
    https://www.ttkoy.fi/

    VastaaPoista
  3. Tuo onkin mukavaa että sait itse tehtyä timanttiporauksen. Minä en uskaltaisi, ei tosin ole mitään aikaisempaa kokemustakaan. Sitä helposti väsähtää rakentamisen aikana, että vahinkoja saattaa tapahtua, esimerkiksi mainitsemasi lompakon kanssa. Löytyikö se kuitenkin? https://www.timanttityokk.fi/timanttiporaus

    VastaaPoista