maanantai 25. toukokuuta 2015

Vihdoinkin levyvalmis !


Aika menee kuin siivillä, huhtikuun saalista on mm. kuraeteinen / vaatehuone. Yläkerta on pohjamaalia vaille seinien osalta ja katto on paneelia vaille koolattuna ja sähköistettynä.


Toukokuussa oli hieman verkkaisempaa, viikolla 20 8pv  työreissu ja kaikkea hidastatetta.
Nyt sitten oikein rypistettiin vko 21 ja saatiin loput 1krs valmiiksi.
Lähtökohta oli keittiö 2 seinää jo valmiina. Niissäkin oli räpläämistä ja sovittamista sähköpisteitä kalustekuvien mukaan. Toivoa sopii että mitat pätee.


Nyt viikossa saatiin, keittiön ja master makkarin väliseinät eli porrasuakon kuuluisat väliseinät. Ne ovat ahdistaneet heti alusta asti ja nyt ne on siinä valmiina LOPULTA.
Ongelmana oli sovittaa 2 välipohjaa päällekkäin, 1krs lattiavalun jäljiltä shiftasi n.5cm.
Toinen puoli on helppo, lankku sinne niin vajaus on täytetty, toinen sensijaan _hieman_ pahempi, cm leikkaus 30cm välipohjaan ei ole pikkujuttu saada pois.

Niin ankaraa hommaa että vasaraltakin meni niskat nurin.

Jotta ei olisi liian yksinkertaista on kumpikin seinä tietysti vielä jäykistäväksi merkitty, ne täytyy erityisesti sitoa ylä- ja alajuoksusta.


Makkariin tuli liukuovellinen vaatehuone ja siinä oli räpläämistä niin paljon että pikk avustajakin tuli hätiin.
Väliseiniä ei voi vain nakata siihen mikä hyvältä tuntuu vaan niiden on syytä olla suorassa kulmassa ja tasamitoin jostakin verrokkimitasta, yleensä talon päätyseinästä.
Niitä tuli siis tuhrattua laserilla tovi jos toinen. Siinä hommassa kunnollinen Boschin 3D laser ja laser etäisyysmittari ovat lyömätön yhdistelmä.


Varsinaiseksi bravuuriksi osoittautui 66m kertopuu seinään keskuspölärin vaakaveto.
Keittiön saarekkeen ja ulkoseinän kaapistojen väliin imurirasia. Toivotaan että on vaivan arvoinen.


Seinään tuli vielä jäykisteeksi havuvaneri ennen kipsiä.

Tämän laajuista sähköurakkaa ei olisi varmasti raaskinut ostaa, materiaalimääriä kun katsoo niin seiniin on jemmattu kojerasiaa, nysiä ja putkea melkoinen määrä.

Tässä valmistunut makkarin ja porrasaukon välinen seinä. Siinä on 92mm kertopuu joka on jo aivan erilainen käsitellä kuin 66m. Paksumpi tuli kahdesta syystä, mastermakkarissa on kantava seinä toinen ja siinä 100mm villa joten laitettiin tämä toinen seinä samalla eristyksellä, luulis olevan hiljainen. Toisekseen alajuoksu meni 5cm yli välipohjan joten leveämpi ajakuoksi oli kätevämpi rakentaa vaikkaskin ylitys täytettiin sen jälkeen.


Tässä ulko-oven pieli.

Tänään pisteltiin kaasuasentajan kanssa kaasulieden putki eteisestä keittiöön kellarin katon kautta jotta kaasupullon saa kalliilta paikalta keittiöstä vähän halvempaan paikkaan eteisen komeroon.

Tadaa - all done !

Porraskuilu:

Eteisestä komeroille / työhuoneeseen:

Eteisestä olohuoneeseen. EK kipsiä oli kaksi tehdaslavaa, tässä jäljellä olevat.  Veskiin ja kuraeteiseen ei käytetty näitä joten oikeasti olisi loppunut kesken tai mennyt hyvin liki tasan. Tarkasti Jukkatalo kyllä tunnetustikin mitoittaa matskut.

Olohuoneestä keittiöön:

Olohuoneen perältä eteiseen / keittiöön:


Eteisestä master makkariin / vaatehuoneeseen:


Vaatehuoneessa on ikkuna ja valitettvasti melkoinen putkihormi:


Vaatehuoneesta makkarin ovelle:

Kuvia edeltävät 2 tuntia tuli kannettua työkaluja ja roskia pois sekä imuroitua koko 1krs.
Oli yllättävästi hommaa siinäkn.

Sitten tasoitellaan 1krs seinät, muutaman päivän. Sitten jatkuisi teknisen tilan tekemisellä jotta saa piuhahelvetin vietyä sinne ja lopulta tehtyä kattosähköpisteet kuntoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti