sunnuntai 2. marraskuuta 2014

IV jatkuu

Viikonlopun saldossa olisi alakerran IV putkien vetoa, puuttuu vielä makkareiden (master ja työhuone) ilmaputket ja sitä myötä runkolinjat alas kellariin.
Yläkerta ja alakerta on yhdistetty 160mm kanavalla.
Eteisen katossa yläkerran tulo/poisto, vasemmalla rinkolinja ja oikealla nousu ylös.
Tilaa kattotuolin alapalkin ja arinapalkkina olevan kakkosnelosen välissä välipohjassa on 198mm, 160mm kanava eristeineen nettona 190mm ja brutto vielä yli muhveissa. Tiukkaa oli mutta meni suunnitellusti.
Mietintämyssyssä on mitä tehdä runkolainjan kanssa joka pitäisi seuravaksi viedä alakerran päädyssä välipohjan kautta toiselle puolelle ja tekniikkakuilussa alas kellariin.
Molemmilla reunoilla tietenkin höyrynsulkukin.


Taempana keittiön ja toinen olkkarin tuloilma, edustalla keittiön poisto.

Kierresaumakanavissa eli niissä peltisissä olisi laajempi valikoima käyriä ja myös kylkeen leikattavia yhteitä. Ihan ok näillä T, 45ast, 90ast, supistus osilla on pärjännyt vaikka vähän arvelutti aluksi.
Rupesin käyttämään käsisaippuaa liukasteena, yläkerran tein ilman ja tuskaa oli, nyt meni vähän helpommin paikalleen jo vaikka edelleen on ajoittain on tuskaa saada käyriä paikalleen.

Sivuykäpohjiin täytyy ottaa reilu ylitäyttö puhallusvillaa, palkkio on jo 200mm ja kanavat nousee siitä yli ainakin 250mm ja pitäs kuitenkin minimi 100mm jäädä peittoon, nyt kun ei ole kuin 15mm solumuovi niin tekis mieli kyllä enemmän peittää eli ehkä 150mm minimissään.  Tekee yht 600mm eli 60cm.
Lisätäyttö n.4m3 eli reipas satanen.
Jos taas villoittais levyvillalla kattotuolien välin niin maksais jotain aivan muutakuin satasen.

Tiedoksi että Uponorin ilmakanaville kaikkein halvin ostopaikka on suureksi hämmästykseksi paikallinen K-rauta. Myy hyllyssä alle Onnisen tukkuhinnan. Pistää ottamaan pikkasen päähän voitte arvata miksi.
Sama K-rauta kuitenkin mainostaa lehdissä supertarjouksina hintoja jotka on muualla normaaleja tai halvempia.
Ainoa pikkumiinus että kanavat on vanhempaa sinistä mallia mutta ero rajoittunee likimain siihen, Uponorin asiakaspalvelu ei ainakaan sanonut olevan mitään oikeaa eroa.
Sen verran huomasin että yksi käyrän eristemuhvi ratkesi sinisissä ja yhtäkään ei sellaista käynyt harmaissa.
Joo tavaraa olisi vielä ja nyt on kasassa enään 200mm runkolinjaa, kuvan ulkopuolella iso kasa kanavaosia (isoimmat 200mm vie eniten tilaa) ja jokunen 125mm huonekanava vielä.
Jatkopaloja ostin jokusen liikaa, niitä ei oikeasti montaa tarvi, isoja ainakaan. Riippuu toki miten tekee esimerkiksi supistukset.

Saas näke miten käy, tavoitteena saada tämä puoli valmiiksi viikon aikana ja ensiviikon lopulle jäisi toinen puoli jossa on tekniikkakuiluun tungettava molemmat runkolinjat ja vietävä katolle ja seinää kaksi muuta linjaa. Lisäksi bonuksena radon ja keskuspöläri. Suottaa olla ettei ihan riitä viikonloppu noille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti