keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

The big day = valupäivä

Pyyhkäisin paikalle puoli seiskalta ja siivosin lattiakaivovalujen aputavarat pois ja tuskailin kuraeteisen kanssa. Tiedoksi se liikkuu kuin laakereilla kaivon päällä, se kannattaa esivalaa pohjaan pienillä kakuilla. Itse en sitä tehnyt, mutta onneksi lattiamiehille oli homma tuttu. Jää nähtäväksi sen suoruus suhteessa lattialaattoihin. Yllättävän hankala yksittäinen nyanssi.
Sitten äkkäsin siin kivasti tunti ennen valua että korokepalat tuli laitettua hieman tarkemmin ajattelematta ne pitää olla tietyssä asennossa. Noh kerkesin just niitä käydä ainakin suurimman osan läpi.
8cm valukakku tuntui jäävän lämmitysputkien tasolle mutta loppujen lopuksi hyvinhän ne peittyi kun kuran massa painoi stroxit alas ja verkot kiinni korokepaloihin.

Kyllä kävi homma PHS:lta laatuun, ei mitään nikottelua ja nopeasti ja asiallisesti valu paikalleen. Pikku tauko ja sitten hierrettiin ja sumutettiin hoitoaine.
Hoitoaine estää liian nopeaa kuivumista.


Betonin määrä on huikea, ei mahtunut yhteen autoon. 95m2 miinus aukot ja 8cm. Tekee n.7.5m3
Todettiin urakoitsijan kanssa että tilataan 8.5m3 kun haluttiin samalla itse valaa muutama kellarin ikkuna-aukon harkko-ontelo. Yllättävän isokivistä kuraa muuten, sormenpään kokoisia murikoita mukana.
Lopputuloksena kuraa jäi n.100ltr. Tän tarkemmin ei voi onnistua. Tuuria matkassa.
Betonikuski ohjaili kaukosäätimellä putkea ja kuran tulon määrää. Toinen miehistä tuuppasin kuraa ja toinen tasoitti.

Välillä tyhjennettiin toinenkin betoniauto.

Meillä on lattia ! Kuvissa ihan tuoreeltaan ennen hiertämistä.


Sain kotihoito-ohjeeksi sellaisen reseptin että iltapäivällä kestää kävellä ja sitten voi kevyesti kastella, mutta aiankin levittää muovit. Muovien päälle vähän vettä painoksi.
Vinkki ! Toimi hyvin kun levitettiin suojamuovit seinille ja nyt sitten lopuksi käännettiin ne vaan lattialle niiden pysyessä alareunasta nidottuna seinissä. Keskelle muutama kaista lisää.
Nyt saa kuivua ja kovettu hitaasti.

Kellarista tuli muuten aivan kaaospaikka, kuraa ja vett tihkui sieltä sun täältä ja kosteus nousi. Onteloiden alapinnassa oli hyvästä syystä reikiä vedenpoistoa varten.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti